Miért talál meg a Facebook-on annyi álprofilos, és csaló?

 


Nagy eséllyel úgy gondolod: szaporodnak, mint a gomba, pedig egyáltalán nem biztos. Lehet, hogy valamivel többen vannak, mint pár éve, de közel sem olyan arányban, mint amit érzékelsz.

Vannak, akiknél alig próbálkozik be havonta egy-két álprofilos, vagy csaló, vannak akiket meg naponta zaklatnak. 

Tudnod kell, hogyha beengedsz valakit ismerősnek, akkor arról a legtöbb ismerősöd tájékoztatást kap. De persze nem csak a te ismerőseid, hanem azé is, akit beengedtél. A sajátjaidat nagyrészt azért ismered. 

De ha netán baráti kebledre fogadsz egyszer egy álprofilost, vagy csalót - akinek az ismerősei szintén ugyanazok - ismeretségetekről bizony ők is tájékoztatást kapnak. 

Felcsillanhat rögtön a szemük, hogyha egynek sikerült bejutni, akkor nekik is menni fog. Fontos számukra a mind több ismerős, hisz ezzel is hitelesebbé teszik a profilt. Fontos a levelezgetés, esetleg megosztások, mert ez is azt bizonyítja, hogy valódi személyek - kisebb eséllyel törli a face a profilt. 

Sőt - akár a társkeresés is kiváló hely nekik. A lényeg, hogy mozog, tevékenykedik a kamuprofil, és gyűjti az ismerőseit.  Meg persze az infót, hogy kit érdemes átverni. 

Kisgyermekes anyukák, akik alig mozdulnak ki, a másik korosztály pedig a nyugdíjas éveik elején járók. Hirtelen nincs mit csinálni, akár már párjuk is elhunyt, esetleg  elváltak, messze élnek a gyerekek, nincs kihez fordulni tanácsért. Ezért aztán ha látja hogy érdemes - simán rád startol. 

Ha megkapta az értesítést, hogy XY visszajelölte egyik "kollégáját", bepróbálkozik ő is, aztán a következő is, aztán azok ismerősei is. 

Úgyhogy nem kell csodálkozni, ha mind többen érkeznek. Ez azt jelenti, hogy valahol az ismerőseitek közt ott lapul minimum egy kamuprofilos, de lehet hogy jóval több. 

Gondoljátok át kit jelöltetek vissza akkortájt, mikor felborult a megszokott nyugalmatok. Nézzétek át a profilokat, keressetek sok idegen nevet, furcsa megosztásokat, és valótlanságokat, olyanok amik nyilvánvalók. 

Ha a kutakodás során találtok ilyen ismerőst - akkor pedig minden szívfájdalom nélkül rakjátok ki, töröljétek, tiltsátok. 

Amennyiben  a beengedésre is figyeltek, és a bent lévők szűrésére is, akkor pár hónap alatt lenyugodhattok, minden visszatér a régibe. Nem fognak keresni az álbarátok.

Fotó


Megjegyzések

loading...